2016考研英语真题解析(2016考研英语一真题及答案完整版)

2016考研英语真题解析(2016考研英语一真题及答案完整版)缩略图


2016考研英语真题解析(2016考研英语一真题及答案完整版)

福州学校考研教育团队

section i use of english

本年完型的难度显着降低,论题日子化且词汇趋于简略,广大考生不难把捉住文章粗心,且课上说到的红花绿叶词也有触及,信赖我们的正确率会比平常高许多。参阅答案如下:
1、c as well as
2、d decide on
3、c arrange
4、b in theory
5、c after
6、a into
7、b but
8、c recite
9、d tying
10、a passing
11、d union
12、d live
13、b until
14、a obtain
15、a viewed
16、a whatever
17、b brought
18、d divided
19、c shows
20、b while

section iireading comprehension

part a
text 1 
这篇文章来历2015年4月5日宣告在《美国科学基督教告诫报》上的一篇文章,文章环绕法国时髦和安康的论题打开论说。
21. 细节题。physical beauty would be redefined.
定位第一段该选项对应文章语句:its lawmakers gave preliminary approval last week to a law thatwould make it a crime to employ ultra-thin models on runways.
22. 词汇题。 doingharm to.
定位第二段:theysuggest beauty should not be defined by looks that end up impinging on health.他们认为秀丽不大约被界说为表面,成果和安康有***联络,根据分析可知——有害的
23. 细节题。 newstandards are being set in denmark.
定位第五段,该选项对应文章语句:in denmark, the united states, and a few other countries, it istrying to set voluntary standards for models and fashion images that rely moreon peer pressure for enforcement.
24. 细节题。showing little concern for health factors.只需能大概读懂文章的同学都能做对本道题,全文是谈论时髦与安康的论题
25. 全文主旨题。 achallenge to the fashion industry’s body ideals.
text 2 
这篇文章来历2015年11月5日宣告在《英国卫报》上的一篇文章,文章环绕法国时髦和安康的论题打开论说。
26. 细节题is notwell reflected in politics
定位第一段该选项对应文章语句:while polls show britons rate “thecountryside” alongside the royal family, shakespeareand the national health service (nhs) as what makes them proudest of theircountry, this has limited political support.
27. 细节题graduallydestroyed
定位第二段该选项对应文章语句:they don’t make countryside any more, andevery year concrete consumes more of it.他们没有创造更多的村庄,相反,他们在耗费村庄。
28. 推理题 theliberal democrats are losing political influence
定位第三段该选项对应文章语句:the concept of sustainable development has been defined asprofitable. labour likewise wants to discontinue local planning where councilsoppose development. the liberal democrats are silent.
29. 情绪题highlighthis firm stand against lobby pressure
定位第五段该选项对应文章语句:under lobby pressure, george osborne favours rural new-build againsturban renovation and renewal.
30. 主旨题the town-and-country planning in britain
text 3
选自经济学人;论题关于经济(csr);
第一段:可是即便你承受了弗莱德曼说的话,而且认为csr方针是浪费股东们钱的话就错了,作业可以就不完全清楚了。
第二段:美国以及英国最大的公司一年在csr方面的花销跨越150亿美元。
第三段:之前关于csr的研讨发现都难于区别csr的作用。
第四段:研讨发现,在一切被申述的公司傍边,那些具有csr体系的倾向于得到更广大的处置。
第五段:总之,研讨结论标明案子的断定的确会遭到公司csr记载的影响。
第六段:至少各事例可以证明,当公司堕入法令疑问的时分,csr记载可认为公司赢得相对较轻的赏罚。
参阅答案:
31. c uncertainty.
32. a winning trust from consumers.
33. c less severe
34. a has an impact on their decision.
35. b thenecessary amount of companies’ spending on it is unknown.
text 4
选自傲西洋月刊,论题关于纸质出书。
第一段:提出群众观念:总有一天纽约时报会中止在新闻用纸上面出书新闻。
第二段:怀念纸上的油墨和在纸上沙沙写字的声响,可是有太多的诱因促进打印业的不见。
第三.四.五段:pretti关于以上论题的观念(包括他说的话以?氖吕っ鳎?br>
第六段:最忠诚的顾客仍是会去买他们喜爱的产品,而且他们会觉得是他们在协助他们说信赖的东西坚持质量。
第五段:可是咱们会有这样的疑问——咱们如今正在做的作业会不会跟着商场的改动甚至世界的改动而变得没有意义?
参阅答案:
36. d theincreasing online ad sales
37. d makestrategic adjustments.
38. b is meantfor the most loyal customers.
39. caggressiveness better meets challenges.
40. b cherishthe newspaper still in your hand.
part b
2016年考研英语一新题型有些查询了三种题型中最简略的一种:匹配题。课上偏重过,这种标题相较于另外两种,解题优势一般是可以运用打扫法。首要答案如下:
41: c. decide ifthe time is right
42: g. know yourgoals
43: d.understand the context
44: e. work withprofessionals
45: f. make itefficient
打扫怎么用呢?较难的标题是41空与45空。咱们可以先跳过41空,把简略的42、43、44选出g、d、e来,然后剩下a、b、c、f。然后将这剩下的四个与41空下面的原文比照,难题就便利的处置啦。因为你的纠结点可以在于41空究竟是选c仍是d或许e,而往后做,d、e都处置了,41就选c了。同理,将剩下的a、b、f放到45空比对,发现a、b都不对,那就是f了。
part c
46. we don’t have to learn how to be mentally healthy; itis built into us in the same way that our bodies know how to heal a cut or menda broken bone.
咱们不必学习如何坚持安康的心思; 它与生俱来,正如咱们的身体晓得如何让伤口康复,如何让骨折好转。
47. our mental health doesn’t reallygo anywhere; like the sun behind a cloud, it can be temporarily hidden fromview, but it is fully capable of being restored in an instant.
安康的心思其实一向都在咱们身边;正如乌云不和的太阳,我们有时会看不见它,可是它完全有才能马上回来。
48. mental health allows us to view others with sympathy if theyare having troubles, with kindness if they are in pain, and with unconditionallove no matter who they are.
安康的心思让咱们在别人堕入费事之时,怜惜别人;在别人苦楚之时,友善待人;不管是谁,都能给予无条件的爱。
49. although mental health is the cure-all for living our lives,it is perfectly ordinary as you will see that it has been there to direct youthrough all your difficult decisions.
在咱们的日子中,尽管安康的心思可以包治百病,可是它也极端一般,你会发现,它一向都在,指引你度过困难,做出选择。
50. as you will come to see, knowing that mental health is alwaysavailable and knowing to trust it allow us to slow down to the moment and livelife happily.
你会逐步发现,安康的心思无处不在,咱们可以信赖它,这会让咱们适可而止地怠慢日子的节奏,过上夸姣的日子。

section iii writing

part a
51.directions:
  supposeyou are a librarian in your university. write a notice of about 100 words.providing the newly-enrolled international students with relevant informationabout the library.
  youshould write neatly on the answer sheet.
  donot sign your own name at the end of the notice. use li ming instead.
do notwrite the address. (10 points)
大约译文:假定你是你们学校图书馆的打点员,写一个100字的告示给新入学的世界学生供给有关信息。告诉/告示类的小作文此前在2010年呈现过一次,此后再也没有呈现,所以,本年小作文设定为写告诉/告示让许多同学措手不及。
这篇文章的谋篇可选用如下方法:
第一段:为了丰厚世界学生的课余日子,尽马上解我国文明,融入我国社会,特张贴此告示,介绍本图书馆的有关情款;
第二段:本段大约具体描绘图书馆的一些规程,如:1、一次能借几本书;2、每次能借多久3、假定书本丢掉,如何抵偿,只需合理即可;
第三段:期望本告示被世界学生知悉,并供给协助。
(附优良范文,仅供参阅)

announcement from the librarian
december 26, 2015
tounderstand chinese culture better and enrich extracurricular activities, it isadvisable for international freshmen to go to the library of our university. asthe librarian, i will help you to get an access to what you want.
theconcerning requirements are as follows. firstly, as to the daily opening hours,the library hours will be 8 am to 10pm on weekdays and 7am to 11pm on weekendsall throughout the year. secondly, according to the rule, each student canborrow only three books at a time and keep them for a month. penalty foroverdue books is 5 yuan per week.
it would beterrific if foreign students could remind yourselves of the rules of ourlibrary and make use of it to the largest extent. contact me if you havefurther questions.

li ming
part b
52.directions:
  writean essay of 160-200 words based on the following pictures in your essay, youshould
  1)describe the pictures briefly
  2)interpret the meaning , and
3)give your comments

  
本年的高文文,选用的是常见的两幅图的表达方法,不存在看不理解图像的情况,介入视点也很活络。1.要一马抢先2.要为孩子创造杰出的学习环境,从自个做起,从身边做起3.父母的行为比言语愈加剧要4.教育的方法很重要5.父母的榜样作用6.严以律己很重要!!!!7.父母要真实的关怀学生而不是口头上8.家庭关于孩子的影响9.有其父必有其子10.榜样很重要。如此广泛的视点,想离题都难,所以再次仍然偏重,关于英语写作,言语第一位,规划第二位,内容第三位。
这篇文章的谋篇
第一段:描绘图像,分析意义
第二段:说明缘由
第三段:给出处置办法
只需可以无懈可击,即可
(附优良范文,仅供参阅)
第一段:
as is shownabove ,in the first picture, before a tv sits a “strict” father, watching tvseries and smoking casually, with his son just sitting behind him and doinghomeworks . what impresses me most is that, the father turns a blind eye to thenoise and the environment, but asks his son to study hard. in sharp contrast,in the second picture, with his father working and studying hard beside him,the son study happily and diligently. the caption under the picture informs usthat, it is better to make oneself as an example rather than just makerequests.
第二段
apparently,the pictures aim to tell us that:we should set a good examplefor our children. (making oneself as an example is of vitalimportance);(students should be educated by their parents in a more reasonablemanner). the message conveyed in it, i suppose, is twofold. firstly, the bestway to educate others is by your good example. a good example enables us toknow what we should do,
假定要举比方可以举雷锋
lei feng, acommunist soldier, who "devoted his limited life to the limitless cause ofserving the people", has long been set as an outstanding example toencourage us to spare no efforts to help those in need。itis his actions that inspires us to help others.
secondly,we always admire our parents, and follow the pattern of our parents. the
2016考研英语真题解析(2016考研英语一真题及答案完整版)插图
yprovide us with the environment and they are the first and most importantteachers in our lives. what they say and what they do influence us all throughour lives.
第三段
personally,in view of the profound impact of parents on the children, i hold that parentsshould raise the necessary awareness that good habits are reinforced by good examples.we should set examples to our next generation in daily actions.

点击下方“阅览原文”查看 考研课程
↓↓↓

发表回复

您的电子邮箱地址不会被公开。 必填项已用 * 标注

|京ICP备18012533号-360